• Łosoś filet 600 g
• Pomidor 200 g
• Cebula 100 g
• Masło 100 g
• Czosnek 3 ząbki
• Szpinak liściasty 500 g
• Sól, pieprz – do smaku
• Śmietana NaBiało 20% 300 ml
• Pappardelle 500 g
osób
• Łosoś filet 600 g
• Pomidor 200 g
• Cebula 100 g
• Masło 100 g
• Czosnek 3 ząbki
• Szpinak liściasty 500 g
• Sól, pieprz – do smaku
• Śmietana NaBiało 20% 300 ml
• Pappardelle 500 g
Łososia pokrój w kostkę i podsmaż na patelni. Pomidory obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Drobno pokrojoną cebulę podsmaż na maśle. Do cebuli dodaj pokrojony w plastry czosnek. Po kilku minutach dodaj rozmrożony szpinak. Dopraw solą i pieprzem, podlej śmietaną. Dodaj łososia. Chwilę gotuj razem i na koniec dodaj wcześniej pokrojone pomidory.
Makaron ugotuj w osolonej wodzie przez 3-5 min. na wolnym ogniu. Wyłącz kuchenkę, przykryj garnek pokrywką i odstaw makron na 3 min. Odcedzony makaron wyłóż na talerz, polej wcześniej przygotowanym sosem.