Dania główne

Porcja dla...
5
osób
Papardelle z łososiem, szpinakiem i pomidorem
Składniki:

• Łosoś filet 600 g
• Pomidor 200 g
• Cebula 100 g
• Masło 100 g
• Czosnek 3 ząbki
• Szpinak liściasty 500 g
• Sól, pieprz – do smaku
• Śmietana NaBiało 20% 300 ml
• Pappardelle 500 g

Jak to przygotować?

Łososia pokrój w kostkę i podsmaż na patelni. Pomidory obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Drobno pokrojoną cebulę podsmaż na maśle. Do cebuli dodaj pokrojony w plastry czosnek. Po kilku minutach dodaj rozmrożony szpinak. Dopraw solą i pieprzem, podlej śmietaną. Dodaj łososia. Chwilę gotuj razem i na koniec dodaj wcześniej pokrojone pomidory.

Makaron ugotuj w osolonej wodzie przez 3-5 min. na wolnym ogniu. Wyłącz kuchenkę, przykryj garnek pokrywką i odstaw makron na 3 min. Odcedzony makaron wyłóż na talerz, polej wcześniej przygotowanym sosem.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij