Dania główne

Porcja dla...
5
osób
Gnocchi ze szpinakiem, suszonym pomidorem i mozzarellą
Składniki:

• Gnocchi buraczane 1 kg
• Cebula 100 g
• Olej 100 ml
• Czosnek 4 ząbki
• Szpinak liściasty mrożony 300 g
• Sól, pieprz – do smaku
• Pomidory suszone 100 g
• Mozzarella w kulkach 250 g
• Śmietana 20% 200 ml

Jak to przygotować?

Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na patelni. Dodaj posiekany w plastry czosnek i chwilę podsmaż. Dodaj rozmrożony szpinak, dopraw solą i pieprzem, razem podsmaż. Następnie dodaj pokrojone w paski pomidory suszone i pokrojoną w kostkę mozzarellę, podlej śmietaną. Wszystko razem wymieszaj i odstaw.

Ugotuj gnocchi w osolonej wodzie przez ok. 2 min. Gnocchi odcedź i dodaj do wcześniej przygotowanego szpinaku.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij