Dania główne

Porcja dla...
5
osób
Tagliattelle z krewetkami, marakują i mango
Składniki:

• Tagliattelle szpinakowe 500 g
• Krewetki 16/20 1 kg
• Masło 100 g
• Sól – do smaku
• Purée z marakui Ponthier 100 g
• Purée z mango Ponthier 100 g

Jak to przygotować?

Makaron ugotuj w osolonej wodzie przez ok. 3 min., a następnie przez kolejne 3 min. pozostaw pod przykryciem.

Krewetki rozmroź, obierz z pancerza, a następnie podsmaż na maśle. Gdy zrobią się różowe, podlej je purée z mango i marakui, delikatnie posól. Makaron odcedź i wyłóż na talerze. Dołóż wcześniej przygotowane krewetki.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij