• Tagliattelle szpinakowe 500 g
• Krewetki 16/20 1 kg
• Masło 100 g
• Sól – do smaku
• Purée z marakui Ponthier 100 g
• Purée z mango Ponthier 100 g
osób
• Tagliattelle szpinakowe 500 g
• Krewetki 16/20 1 kg
• Masło 100 g
• Sól – do smaku
• Purée z marakui Ponthier 100 g
• Purée z mango Ponthier 100 g
Makaron ugotuj w osolonej wodzie przez ok. 3 min., a następnie przez kolejne 3 min. pozostaw pod przykryciem.
Krewetki rozmroź, obierz z pancerza, a następnie podsmaż na maśle. Gdy zrobią się różowe, podlej je purée z mango i marakui, delikatnie posól. Makaron odcedź i wyłóż na talerze. Dołóż wcześniej przygotowane krewetki.