Dania główne

Kurczak curry z ananasem
Składniki:
  • 350 g piersi z kurczaka
  • 1 ananas
  • 1 łyżka puree z szalotki BRESC
  • 1 łyżka puree z czosnku BRESC
  • 1 łyżeczka pasty curry żółtej COCK
  • 150 g grillowanej papryki GINOS
  • 200 ml śmietany Prima Blanca 40% DEBIC
  • 100 g purre kokosowego Ponthier
  • papryka słodka Horeca Aroma
  • sól
  • pieprz
  • świeża kolendra
Jak to przygotować?

Pierś kurczaka i ananasa pokroić w kostkę 2x2 cm. Kurczaka przyprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Przesmażyć piersi na patelni razem z cebulą i czosnkiem. Przygotować 4 arkusze papieru do gotowania SAGA na każdym z nich ułożyć kawałki kurczaka, ananasa i papryki. Na górę dodać śmietanę wymieszaną z pastą curry i puree kokosowym. Następnie z papieru uformować łódki. Łódki zapiekać w temperaturze 200°C przez około 15 minut. Przed podaniem posypać gotową potrawę świeżo posiekaną kolendrą. Zalecane jest serwowanie dania w papierowych łódeczkach.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij