Dania główne

Kurczak curry z ananasem
Składniki:

• Pierś z kurczaka 350 g
• Ananas 1 szt.
• Purée z szalotki Bresc 1 łyżka
• Purée z czosnku Bresc 1 łyżka
• Pasta curry żółta 1 łyżeczka
• Papryka grillowana Ginos 150 g
• Śmietana Prima Blanca 40% Debic 200 ml
• Purée kokosowe Ponthier 100 g
• Papryka słodka Horeca Aroma  - do smaku
• Sól - do smaku
• Pieprz - do smaku
• Kolendra świeża - do smaku

Jak to przygotować?

Pierś kurczaka i ananasa pokrój w kostkę 2x2 cm. Kurczaka przypraw do smaku solą, pieprzem i papryką. Przesmaż piersi na patelni razem z cebulą i czosnkiem. Przygotuj 4 arkusze papieru do gotowania SAGA. Na każdym z nich ułóż kawałki kurczaka, ananasa i papryki. Na górę dodaj śmietanę wymieszaną z pastą curry i purée kokosowym. Następnie z papieru uformuj łódki. Łódki zapiecz w temp. 200°C przez ok. 15 min. Przed podaniem posyp gotową potrawę świeżo posiekaną kolendrą.

Danie podaj w papierowych łódeczkach.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij