• Filet z kurczaka kukurydzianego 1,1 kg
• Sól, pieprz – do smaku
• Purée z mango 150 g
• Śmietana 20% 200 ml
• Świeża mięta 1/6 małej doniczki
• Sos sriracha – do smaku
• Groszek cukrowy 800 g
• Masło 100 g
• Czarny ryż – według uznania
osób
• Filet z kurczaka kukurydzianego 1,1 kg
• Sól, pieprz – do smaku
• Purée z mango 150 g
• Śmietana 20% 200 ml
• Świeża mięta 1/6 małej doniczki
• Sos sriracha – do smaku
• Groszek cukrowy 800 g
• Masło 100 g
• Czarny ryż – według uznania
Filet z kurczaka oczyść delikatnie, podnieś skórę, posyp solą i pieprzem. Obsmaż na patelni z dwóch stron i włóż do piekarnika rozgrzanego do temp. 160oC na ok. 15 min.
Purée z mango wlej do rondelka, podlej wodą i dodaj śmietanę. Dosyp pokrojoną miętę. Dopraw sosem sriracha i solą.
Groszek cukrowy podsmaż na maśle, dopraw solą i pieprzem. Czarny ryż ugotuj, a następnie podsmaż na maśle.