Mięso:
• Polędwiczka wieprzowa 800 g
• Sól, pieprz, tymianek – do smaku
Farsz:
• Kiełbasa biała parzona 200 g
• Cebula 1 szt.
• Olej 1 łyżka
• Mozzarella wiórki 80 g
• Ser gorgonzola 80 g
• Ser koryciński swojski z pomidorami, bazylią i czosnkiem 80 g
• Masło 50 g
• Nać pietruszki 1 łyżka
Ziemniaki:
• Ziemniaki młode 800 g
• Sól, pieprz, przyprawa grillowa, rozmaryn, tymianek – do smaku
• 3 ząbki czosnku
• Olejdo smażenia
Sos:
• Pieczarki 150 g
• Boczek 50 g
• Cebula 1 szt.
• Czosnek 2 ząbki
• Śmietana 300 ml
• Sól, pieprz do smaku
• Nać pietruszki 1 łyżka
• Lubczyk świeży 1 łyżka
Kapusta z boczkiem:
• Kapusta pekińska 1/3 szt.
• Kapusta kiszona 200 g
• Boczek 100 g
• Cebula 1/2 szt.
• Olej 1 łyżka
• Sól, pieprz, cukier, natka pietruszki, sok z cytryny – do smaku