Dania główne

Placki ziemniaczane w sosie grzybowym z kozim serem
Składniki:
  • 30 szt. placków ziemniaczanych FARM FRITES 

  • 800 g podgrzybków 

  • 1 l Culinaire Original DEBIC 

  • 300 g świeżej cebuli 

  • 10 g tymianku liofilizowanego 

  • 200 g rolady koziej EURIAL

  • 0,1 l oleju uniwersalnego YES CHEF

  • sól, pieprz do smaku
Jak to przygotować?

Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni. Następnie dodajemy podgrzybki i tymianek, mieszamy. Podlewamy śmietaną Debic i redukujemy do konsystencji sosu. Na końcu dodajemy kozi ser pokrojony w kostkę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Placki smażymy na głębokim tłuszczu i podajemy z wcześniej przygotowanym sosem. 

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij