Dania główne

Porcja dla...
5-6
osób
Makaron tagliatelle z warzywami i wędzonym łososiem
Składniki:

• Makaron tagliatelle 500 g
• Mieszanka Euromix 600 g
• Łosoś wędzony 500 g
• Śmietana 20% 600 ml
• Masło 100 g
• Czosnek 3 ząbki
• Sól, pieprz – do smaku

Jak to przygotować?

Mieszankę warzyw podsmaż na maśle. Dodaj łososia pokrojonego w paski i czosnek, podlej całość śmietaną i gotuj do momentu zgęstnienia. Dopraw solą i pieprzem do smaku.

Makaron gotuj w osolonej wodzie przez 3,5 min. na wolnym ogniu, następne wyłącz kuchenkę i przykryj garnek pokrywką. Odstaw makron na ok. 3 min., następnie odcedź. Wyłóż makaron na talerze i polej wcześniej przygotowanym sosem.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij