Dania główne

Porcja dla...
4-5
osób
Mule w muszli w pomidorach
Składniki:

• Mule w muszli 2 kg
• Oliwa 2 łyżki
• Cebula 1 szt.
• Czosnek 4 ząbki
• Papryczka chilli 5 plasterków
• Wino białe wytrawne 100 ml
• Pomidory krojone 1,5 szklanki
• Sól, pieprz, oregano – do smaku
• Natka pietruszki 2 łyżki

Jak to przygotować?

Mule opłucz pod bieżącą wodą. Na rozgrzaną oliwę wrzuć posiekaną cebulę, plastry czosnku i chilli, podsmaż. Dodaj mule, podlej winem i przykryj. Duś przez ok. 5 min., aż muszle się otworzą (te, które zostaną zamknięte, wyrzuć). Dodaj pomidory krojone, przypraw solą, pieprzem i oregano. Wymieszaj delikatnie i posyp posiekaną natką pietruszki.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij