Dania główne

Placki ziemniaczane z kwaśną śmietaną, wędzonym łososiem i świeżym koprem
Składniki:

• Placki ziemniaczane Farm Frites 30 szt.
• Łosoś wędzony 500 g
• Śmietana Yes Chef 600 ml
• Koper 2 pęczki
• Ocet jabłkowy Beaufor 5 ml
• Olej Yes Chef 100 ml
• Sól, cukier - do smaku

Jak to przygotować?

Łososia wędzonego pokrój w drobne paski, dodaj do śmietany i wymieszaj, dodaj ocet jabłkowy i pokrojony drobno koper. Dopraw do smaku solą i cukrem. Placki usmaż na głębokim tłuszczu i podaj z gotowym sosem łososiowym.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij