Dania główne

Placki ziemniaczane z kwaśną śmietaną, wędzonym łososiem i świeżym koprem
Składniki:
  • 30 szt. placków ziemniaczanych FARM FRITES
  • 500 g łososia wędzonego 
  • 600 ml śmietany YES CHEF
  • 2 pęczki kopru
  • 5 ml octu jabłkowego BEAUFOR
  • 100 ml oleju COOK BAZA
  • sól, cukier do smaku 
Jak to przygotować?

Łososia wędzonego kroimy w drobne paski, dodajemy do śmietany i mieszamy, dodajemy ocet jabłkowy i pokrojony drobno koper. Doprawiamy do smaku solą i cukrem.

Placki smażymy na głębokim tłuszczu i podajemy z gotowym sosem łososiowym.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij