Dania główne

Placki ziemniaczane ze szpinakiem i tournedos z polędwicy wołowej
Składniki:

• Placki ziemniaczane Farm Frites 20 szt.
• Szpinak liściasty Oerlemans 400 g
• Roast & Fry Debic 100 ml
• Czosnek świeży 3 ząbki
• Culinaire Original Debic 100 ml
• Polędwica wołowa 1 kg
• Olej Yes Chef 100 ml
• Sól, pieprz - do smaku

Jak to przygotować?

Podsmaż pokrojony w talarki czosnek na Roast & Fry Debic, następnie dodaj rozmrożony szpinak, chwilę podsmaż i podlej Debic Culinaire Original. Gotuj do powstania jednolitego sosu.

Polędwicę wołową pokrój w plastry grubości 1,5 cm, delikatnie zgrilluj, dodaj sól i pieprz do smaku.

Placki podsmaż na głębokim tłuszczu, następnie ułóż na talerzu, przekładając gotowym szpinakiem.

Na ułożonych plackach ułóż grillowane tournedos z polędwicy.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij