Dania główne

Placki ziemniaczane ze szpinakiem i tournedos z polędwicy wołowej
Składniki:
  • 20 szt. placków ziemniaczanych FARM FRITES

  • 400 g szpinaku liściastego OERLEMANS

  • 100 ml Roast & Fry DEBIC

  • 3 ząbki czosnku świeżego

  • 100 ml Culinaire Original DEBIC 

  • 1 kg polędwicy wołowej

  • 100 ml oleju COOK BAZA
  • sól, pieprz do smaku

Jak to przygotować?

Podsmażamy pokrojony w talarki czosnek na Debic Roast & Fry, następnie dodajemy rozmrożony szpinak, chwilę podsmażamy i podlewamy Debic Culinaire Original. Gotujemy aż powstanie jednolity sos.

Polędwicę wołową kroimy w plastry grubości 1,5 cm, delikatnie grillujemy, solimy i pierzymy do smaku.

Placki podsmażamy na głębokim tłuszczu, następnie układamy na talerzu przekładając gotowym szpinakiem.

Na ułożonych plackach układamy grillowane tournedos z polędwicy.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij