• Żółtka 3 szt.
• Mąka 150 g
• Oliwa extra 30 ml
• Mięso z kraba 150 g
• Ricotta 100 g
• Szczypiorek 1 pęczek
• Sól, pieprz – do smaku
• Oliwa pomace 30 ml
• Szalotka 2 szt.
• Czosnek 2 ząbki
• Pomidory kostka 200 g
• Oliwki czarna 20 g
osób
• Żółtka 3 szt.
• Mąka 150 g
• Oliwa extra 30 ml
• Mięso z kraba 150 g
• Ricotta 100 g
• Szczypiorek 1 pęczek
• Sól, pieprz – do smaku
• Oliwa pomace 30 ml
• Szalotka 2 szt.
• Czosnek 2 ząbki
• Pomidory kostka 200 g
• Oliwki czarna 20 g
Z żółtek, mąki i oliwy zrób ciasto. Zawiń w folię i odstaw na 30 min., aby odpoczęło. Mięso z kraba posiekaj, wymieszaj z ricottą i szczypiorkiem. Dopraw solą i pieprzem.
Z ciasta i farszu zrób małe pierożki o dowolnym kształcie. Pierożki ugotuj w osolonej wodzie.
Na patelni rozgrzej oliwę pomace dodaj szalotkę i czosnek. Gdy się zeszklą, dodaj pomidory i pokrojone w talarki oliwki. Całość lekko zredukuj. Pod koniec wrzuć ravioli i chwilę duś razem. Dopraw solą i pieprzem.