Dania główne

Ravioli z krabem w sosie pomidorowym z oliwkami
Składniki:

• Żółtka 3 szt.
• Mąka 150 g
• Oliwa extra 30 ml
• Mięso z kraba 150 g
• Ricotta 100 g
• Szczypiorek 1 pęczek
• Sól, pieprz – do smaku
• Oliwa pomace 30 ml
• Szalotka 2 szt.
• Czosnek 2 ząbki
• Pomidory kostka 200 g
• Oliwki czarna 20 g

Jak to przygotować?

Z żółtek, mąki i oliwy zrób ciasto. Zawiń w folię i odstaw na 30 min., aby odpoczęło. Mięso z kraba posiekaj, wymieszaj z ricottą i szczypiorkiem. Dopraw solą i pieprzem.

Z ciasta i farszu zrób małe pierożki o dowolnym kształcie. Pierożki ugotuj w osolonej wodzie.

Na patelni rozgrzej oliwę pomace dodaj szalotkę i czosnek. Gdy się zeszklą, dodaj pomidory i pokrojone w talarki oliwki. Całość lekko zredukuj. Pod koniec wrzuć ravioli i chwilę duś razem. Dopraw solą i pieprzem.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij