Dania główne

Placki ziemniaczane ze stifado wołowym
Składniki:

• Placki ziemniaczane Farm Frites 20 szt.
• Wołowina zrazowa 1,4 kg
• Kora cynamonowa Arco 3 szt.
• Cebula czerwona 300 g
• Wino czerwone Ananto 500 ml
• Gałka muszkatołowa Prymat 7 g
• Koncentrat pomidorowy 200 g
• Olej uniwersalny Yes Chef 100 ml
• Bulion - do gulaszu
• Pieprz, sól - do smaku

Jak to przygotować?

Cebulę podsmaż na tłuszczu i dodaj pokrojoną w kostkę wołowinę. Gdy lekko się zarumieni, dodaj korę cynamonu i koncentrat pomidorowy, podsmaż na ostrym ogniu, a następnie podlej czerwonym winem. Dopraw solą i pieprzem do smaku.

Gulasz duś do miękkości, podlewając winem i bulionem. Na koniec dodaj gałkę muszkatołową.

Placki usmaż na głębokim tłuszczu i podaj z wcześniej przygotowanym sosem.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij