Dania główne

Placki ziemniaczane ze stifado wołowym
Składniki:
  • 20 szt. placków ziemniaczanych FARM FRITES
  • 1,4 kg wołowiny zrazowej 
  • 3 szt. kory cynamonowej ARCO
  • 300 g cebuli czerwonej
  • 0,5 l wina czerwonego ANANTO
  • 7 g gałki muszkatołowej PRYMAT
  • 200 g koncentratu pomidorowego 
  • 100 ml oleju uniwersalnego COOK BAZA
  • bulion
  • pieprz, sól do smaku
Jak to przygotować?

Cebulę podsmażamy na tłuszczu i dodajemy pokrojoną w kostkę wołowinę. Gdy lekko się zarumieni, dodajemy korę cynamonu i koncentrat pomidorowy, podsmażamy na ostrym ogniu, a następnie podlewamy czerwonym winem. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Gulasz podlewając winem i bulionem dusimy do miękkości. Na koniec dodajemy gałkę muszkatołową.

Placki smażymy na głębokim tłuszczu i podajemy z wcześniej przygotowanym sosem.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij