Dania główne

Placki ziemniaczane po meksykańsku
Składniki:

• Placki ziemniaczane Farm Frites 30 szt.
• Kiełbasa chorizo 400 g
• Fasola czerwona konserwowa Goldeberry 300 g
• Kukurydza konserwowa Cook Premium 200 g
• Cebula 300 g
• Kmin rzymski Prymat 2 g
• Olej Yes Chef 100 ml
• Sól, pieprz - do smaku

Jak to przygotować?

Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż. Następnie dodaj pokrojoną w kostkę kiełbasę chorizo i delikatnie podduś. Dodaj kumin, kukurydzę, czerwoną fasolę i dopraw do smaku solą i pieprzem. Zagotuj i odstaw.

Placki usmaż na głębokim tłuszczu i podaj z wcześniej przygotowanym sosem.

 

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij