Dania główne

Placki ziemniaczane po meksykańsku
Składniki:
  • 30 szt. placków ziemniaczanych FARM FRITES
  • 400 g kiełbasy chorizo
  • 300 g fasoli czerwonej konserwowej GOLDEBERRY
  • 200 g kukurydzy konserwowej COOK BAZA
  • 300 g cebuli świeżej
  • 2 g kminu rzymskiego PRYMAT
  • 100 ml oleju COOK BAZA
  • sól, pieprz do smaku
Jak to przygotować?

Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę chorizo i delikatnie podduszamy. Potem dodajemy kumin, kukurydzę, czerwoną fasolę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zagotowujemy i odstawiamy.

Placki smażymy na głębokim tłuszczu i podajemy z wcześniej przygotowanym sosem.

 

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij