Dania główne

Porcja dla...
5
osób
Gnocchi w sosie truflowym i orzeszkami piniowymi
Składniki:

• Gnocchi 600 g
• Masło 2 łyżki
• Oliwa 4 łyżki
• Szalotka 1 szt.
• Krem truflowy 2-3 łyżki
• Śmietanka 20% 300 ml
• Sól, pieprz – do smaku
• Rukola 1 garść
• Pomidorki suszone 200 g
• Ser Grana Padano 100 g
• Orzeszki piniowe 4 łyżki

Jak to przygotować?

Gnocchi obgotuj przez 2-3 min. w osolonym wrzątku. Na rozgrzanej głębokiej patelni rozpuść mało i oliwę. Podsmaż szalotkę i dodaj obgotowane gnocchi. Smaż 2-3 min., dodaj krem truflowy i śmietankę. Zredukuj do konsystencji sosu, dopraw do smaku solą i pieprzem.

Gnocchi podawaj z rukolą, pokrojonymi w cząstkę pomidorkami, tartym serem i prażonymi orzeszkami piniowymi.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij