Dania główne

Porcja dla...
5
osób
Tortellini z mięsem w sosie z przecieranych pomidorów z kaparami
Składniki:

• Tortellini z mięsem 1 kg
• Oliwa chilli 3 łyżeczki
• Masło 2 łyżki
• Szalotka 2 szt.
• Szynka dojrzewająca 3 plastry
• Passata 500 g
• Kapary z szypułkami 8 szt.
• Czosnek w płatkach 1 łyżeczka
• Pesto bazyliowe 1 łyżka
• Sól, pieprz – do smaku
• Rukola 1 garść

Jak to przygotować?

Ugotuj tortellini w osolonym wrzątku. Na głębokiej patelni podgrzej oliwę chilli z masłem. Podsmaż posiekaną szalotkę, dodaj pokrojoną w kostkę szynkę dojrzewającą. Podsmaż i dodaj kolejno passatę, kapary pokrojone w plasterki, czosnek w płatkach i pesto bazyliowe. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj ugotowane tortellini.

Danie podaj z rukolą, możesz też dodać listki parmezanu.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij