Dania główne

Fettuccine z szynką dojrzewającą i pesto bazyliowym
Składniki:

• Makaron fettucine 5 gniazd
• Szynka dojrzewająca Veroni 2 plastry
• Sera grana padano Arco 20 g
• Pesto bazyliowe Ginos 1 łyżka
• Pomidory ‘O Sole Mio’ Ginos 5 szt.
• Białe wino Ananto 50 ml
• Roast & Fry Debic 3 łyżki
• Masło Mili 15 g
• Czosnek 2 ząbki
• Szparagi 5 szt.
• Szalotka 1 szt.
• Pieprz świeżo mielony i sól - do smaku

Jak to przygotować?

Na wrzącą, osoloną wodę wrzuć gniazda makaronu i gotuj ok. 5 min. Na patelni rozgrzej Roast&Fry do smażenia Debic. Na patelnię wrzuć posiekaną szalotkę, czosnek i pokrojoną w paski szynkę. Smaż, aż całość zacznie się rumienić. Następnie dodaj wino i odparuj do połowy objętości. Zmniejsz ogień, dodaj masło, pesto, pomidory i chwilę gotuj tak, żeby całość połączyła się w sos. Na koniec dodaj pokrojone w słupki szparagi i świeżo ugotowany makaron. Dopraw do smaku solą, pieprzem i serem.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij