Dania główne

Fettuccine z szynką dojrzewającą i pesto bazyliowym
Składniki:
  • 5 gniazd makaronu fettucine 
  • 2 plastry szynki dojrzewającej VERONI
  • 20 g sera Grana Padano ARCOŸ
  • 1 łyżka pesto bazyliowego GINOS
  • 5 pomidorów ‘O Sole Mio’ GINOS
  • 50 ml białego wina ANANTO
  • 3 łyżki Roast & Fry DEBIC
  • 15 g masła MILI
  • 2 ząbki czosnku
  • 5 szparagów
  • 1 szalotka
  • świeżo mielony pieprz i sól do smaku
Jak to przygotować?

Na wrzącą, osoloną wodę wrzuć gniazda makaronu i gotuj ok. 5 min. Na patelni rozgrzej Roast&Fry
do smażenia Debic. Na patelnię wrzuć posiekaną szalotkę, czosnek i pokrojoną w paski szynkę.
Smaż, aż całość zacznie się rumienić. Następnie dodaj wino i odparuj do połowy objętości.
Zmniejsz ogień, dodaj masło, pesto, pomidory i chwilę gotuj tak, żeby całość połączyła się w sos.
Na koniec dodaj pokrojone w słupki szparagi i świeżo ugotowany makaron. Dopraw do smaku
solą, pieprzem i serem.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij