• Pierś kurczaka 500 g
• Sól, pieprz – do smaku
• Cebula 150 g
• Czosnek 50 g
• Olej 60 ml
• Pieczarki 200 g
• Mascarpone 200 g
• Szpinak baby 100 g
• Natka pietruszki 60 g
• Grana Padano 100 g
osób
• Pierś kurczaka 500 g
• Sól, pieprz – do smaku
• Cebula 150 g
• Czosnek 50 g
• Olej 60 ml
• Pieczarki 200 g
• Mascarpone 200 g
• Szpinak baby 100 g
• Natka pietruszki 60 g
• Grana Padano 100 g
Kurczaka opłucz, wysusz papierowym ręcznikiem i pokrój w paski lub w drobną kostkę. Dopraw solą i odstaw na bok. Cebulę i czosnek drobno posiekaj, a pieczarki pokrój w plastry. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim kurczaka. Dodaj pieczarki, cebulę oraz czosnek. Dodaj mascarpone oraz odrobinę wody z gotowania makaronu. Dopraw wszystko do smaku solą i pieprzem.
Dodaj makaron ugotowany al dente i szpinak (kilka listków zostaw do dekoracji). Całość dokładnie wymieszaj. Przełóż na talerz, udekoruj szpinakiem, natką pietruszki i posyp startym serem.