Dorsz:
• Dorsz atlantycki 4-5 kg 1 szt.
• Masło 300 g
• Sól, cukier brązowy – do smaku
Sos rybny:
• Seler naciowy 200 g
• Fenkuł 100 g
• Cebula 100 g
• Czosnek 50 g
• Oliwa z oliwek 60 ml
• Wypłukane ości dorsza 1 kg
• Liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny, tymianek świeży, kolendra w ziarnach – do smaku
• Wino białe 100 ml
• Śmietana 20% 100 ml
• Masło 150 g
Żel limonkowy:
• Purée z limonki Ponthier 400 ml
• Purée z mango Ponthier 100 ml
• Agar 4 g
Tabbouleh:
• Kasza bulgur 500 g
• Szalotka posiekana 50 g
• Szczypior posiekany 20 g
• Mięta posiekana 20 g
• Kolendra posiekana 20 g
• Pomidory concasse 50 g
• Oliwa 50 g
• Prażony sezam 20 g
• Cytryny kiszone posiekane 20 g
• Sól, pieprz, cukier – do smaku
Dodatki:
• Zielona oliwa z natki pietruszki
• Prażone panko z dodatkiem skórki z cytryny – do obtoczenia ryby
• Biała rzodkiew pokrojona w paseczki julienne
• Szczypiorek drobny – do dekoracji rzodkwi
• Mikrozioła