Dania główne

Porcja dla...
10
osób
Tatar z krzyżowej wołowej z majonezem szczypiorkowym i jajem przepiórczym
Składniki:

• Krzyżowa wołowa 1 kg
• Szalotka 200 g
• Szczypiorek drobny 100 g
• Olej dyniowy 50 ml
• Sól, pieprz, cukier, ocet Xérès – do smaku

Majonez szczypiorkowy:
• Żółtka 2 szt.
• Musztarda dijon 1 łyżeczka
• Sól, pieprz, cukier – do smaku
• Oliwa szczypiorkowa 250 ml

Dodatkowo:
• Jaja przepiórcze sadzone
• Kapary smażone
• Grzyby shimeji marynowane
• Airbag pork Sosa
• Ogórecznik

Jak to przygotować?

Tatar:
Krzyżową oczyść z wszystkich błon, następnie pokrój w regularną kostkę. Szalotkę i szczypiorek drobno posiekaj. Mięso wymieszaj z wszystkim dodatkami i przyprawami.

Majonez szczypiorkowy:
W misce wymieszaj żółtka z musztardą i przyprawami. Następnie cienkim strumieniem wlej oliwę szczypiorkową i mieszaj rózgą do uzyskania konsystencji majonezu.

Sposób podania:
Składniki dania wyłóż na talerz.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij