Dania główne

Burger z kalmarami
Składniki:

• Bułka do hamburgerów czarna
• Sos majonezowy czosnkowy 150 g
• Sałata rzymska 150 g
• Łosoś medaliony 5 szt.
• Kalmary pierścienie panierowane Sea Story 10 szt.
• Pomidor koktajlowy 15 szt.
• Kapary z szypułkami w occie 100 g
• Chorizo pikantne 150 g
• Maxi Chips - według preferencji

Jak to przygotować?

Sposób przygotowania:

Bułkę przyrumień na teflonowej patelni z odrobiną masła. Spód bułki posmaruj sosem czosnkowym. Wyłóż sałatę rzymską, dodaj wcześniej zgrillowanego kotleta z łososia (nie rozmrażaj kotleta z łososia przed grillowaniem – grilluj po 2,5 min. z każdej strony). Kalmary przygotuj na głębokim tłuszczu, odsącz z nadmiaru oleju na papierowym ręczniku. Pomidorki cherry pokrój w grube plastry, liście shiso drobno posiekaj.

 

Sposób podania:

Na burgerze kolejno wyłóż: usmażone kalmary, pomidorki cherry, posiekane liście shiso. Wierzch bułki posmaruj sosem czosnkowym i przykryj burgera. Udekoruj kaparami i chorizo. Przygotuj Maxi Chips (sugerowana porcja – 60 g).

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij