Dania główne

Gnocchi szpinakowe z pastą z czarnych trufli i szałwią
Składniki:
  • 480 g gnocchi szpinakowego ARCO
  • 25 g masła klarowanego YES CHEF
  • 25 g pasty z czarnych trufli
    M.G. TARTUFO
  • 25 g sera Grana Padano ARCO
  • 50 ml śmietany 32% DEBIC
  • 50 ml wina białego FUENTESECA
  • Garść liści szałwii świeżej
  • 1 cebula szalotka
  • Sól morska, pieprz czarny PRYMAT
Jak to przygotować?

Gnocchi szpinakowe gotujemy w osolonym wrzątku - gdy wypłyną na powierzchnię wody, czekamy jeszcze 30 sekund i odsączamy z wody. Szalotkę siekamy w drobną kostkę i szkliwimy na klarowanym maśle, dodajemy białe wino i odparowujemy. Następnie dodajemy śmietanę i pastę truflową, całość redukujemy, do sosu dodajemy gnocchi, tarty ser i posiekaną szałwię. Dodatkowo doprawiamy danie świeżo mielonymi pieprzem i solą.

Tak przygotowane gnocchi może być podawane jako samodzielne danie w formie pasty lub jako dodatek skrobiowy do drugiego dania np. polędwiczki wieprzowej przygotowanej metodą sous-vide.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij