Dania główne

Gnocchi szpinakowe z pastą z czarnych trufli i szałwią
Składniki:

• Gnocchi szpinakowe Arco 480 g
• Masło klarowane Yes Chef 25 g
• Pasta z czarnych trufli MG Tartufo 25 g
• Ser grana padano Arco 25 g
• Śmietana 32% Debic 50 ml
• Wino białe Fuenteseca 50 ml
• Liście szałwii świeżej 1 garść
• Szalotka 1 szt.
• Sól morska, pieprz czarny Prymat - do smaku

Jak to przygotować?

Gnocchi szpinakowe ugotuj w osolonym wrzątku - gdy wypłyną na powierzchnię wody, zaczekaj jeszcze 30 sekund i odsącz z wody. Szalotkę posiekaj w drobną kostkę i zeszklij na klarowanym maśle, dodaj białe wino i odparuj. Następnie dodaj śmietanę i pastę truflową, całość zredukuj, do sosu dodaj gnocchi, tarty ser i posiekaną szałwię. Dodatkowo dopraw danie świeżo mielonymi pieprzem i solą.

Tak przygotowane gnocchi może być podawane jako samodzielne danie w formie pasty lub jako dodatek skrobiowy do drugiego dania np. polędwiczki wieprzowej przygotowanej metodą sous-vide.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij