Dania główne

Fusilli z kremem parmezanowym i soloną ricottą
Składniki:

Krem parmezanowy:
• Pieczarki świeże 100 g
• Por 100 g
• Szalotka 100 g
• Bulion warzywny 300 ml
• Śmietanka 27% 400 ml
• Masło 60 g
• Ser Parmigiano Reggiano 100 g

Makaron:
• Makaron świderki fusilli 300 g
• Masło 120 g
• Pieprz czarny w ziarnach

Dodatki:
• Ser grana padano - do posypania
• Solona ricotta* 120 g
• Oliwa z oliwek 60 ml

* Wkrótce w ofercie Bidfood Farutex.

Jak to przygotować?

Krem:
Przysmaż pieczarki, pory i szalotkę na maśle. Wlej bulion i śmietankę, dodaj parmezan, zdejmij z ognia. Całość zblenduj i dopraw do smaku.

Makaron:
Ugotuj makaron w gorącej, osolonej wodzie. Ziarna czarnego pieprzu zgnieć. Makaron odcedź i wrzuć na patelnię, dopraw masłem i pieprzem.

Krem wlej na talerz, na krem wyłóż makaron. Przypraw oliwą, słoną ricottą i płatkami startego sera grana padano.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij