Dania główne

Fusilli z kremem parmezanowym i soloną ricottą
Składniki:

Krem parmezanowy:

  • Pieczarki świeże 100 g
  • Por 100 g
  • Szalotka 100 g
  • Bulion warzywny 300 ml
  • Śmietanka 27% 400 ml
  • Masło 60 g
  • Ser Parmigiano Regiano 100 g


Makaron:

  • Makaron świderki Fusilli 300 g
  • Masło 120 g
  • Pieprz czarny w ziarnach

Dodatki:

  • Ser Grana Padano do posypania
  • Solona ricotta* 120 g
  • Oliwa z oliwek 60 ml

* Wkrótce w ofercie Bidfood Farutex.

Jak to przygotować?

Krem:
Przysmażyć pieczarki, pory i szalotkę na maśle. Wlać bulion i śmietankę, dodać parmezan, zdjąć z ognia. Całość zblendować i doprawić do smaku.

Makaron:
Ugotować makaron w gorącej, osolonej wodzie. Ziarna czarnego pieprzu zgnieść. Makaron odcedzić i wrzucić na patelnię, doprawić masłem i pieprzem.

Krem wlać na talerz, na krem wyłożyć makaron. Przyprawić oliwą, słoną ricottą i płatkami startego sera Grana Padano.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij