Dania główne

Pasta z ricottą i zielonymi warzywami
Składniki:
  • Makaron Conchiglie 300 g
  • Ricotta 150 g
  • Groszek 200 g
  • Szparagi zielone 200 g
  • Śmietana 18% YES CHEF 150 ml
  • Czosnek 2 ząbki
  • Masło tradycyjne DEBIC 80 g
  • Sól, pieprz
  • Mikrozioła do dekoracji
Jak to przygotować?

Czosnek siekamy, szparagi dzielimy na pół. Gotujemy makaron. Rozgrzewamy patelnię i przesmażamy na maśle czosnek, a gdy się zarumieni, dodajemy groszek i szparagi. Na patelnię wlewamy śmietanę i chwilę gotujemy. Gdy śmietana się zagęści, dodajemy ugotowany makaron. Na koniec dodajemy ricottę, doprawiamy pieprzem i solą. Danie dekorujemy mikroziołami.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij