Dania główne

Pasta z ricottą i zielonymi warzywami
Składniki:

• Makaron Conchiglie 300 g
• Ricotta 150 g
• Groszek 200 g
• Szparagi zielone 200 g
• Śmietana 18% Yes Chef 150 ml
• Czosnek 2 ząbki
• Masło tradycyjne Debic 80 g
• Sól, pieprz - do smaku
• Mikrozioła - do dekoracji

Jak to przygotować?

Czosnek posiekaj, szparagi podziel na pół. Ugotuj makaron. Rozgrzej patelnię i przesmaż na maśle czosnek, a gdy się zarumieni, dodaj groszek i szparagi. Na patelnię wlej śmietanę i chwilę gotuj. Gdy śmietana się zagęści, dodaj ugotowany makaron. Na koniec dodaj ricottę, dopraw pieprzem i solą. Danie udekoruj mikroziołami.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij