Przejdź do głównej treści
Grenadier z sosem tatarskim na bazie nadbużańskiej mieszanki grzybów
Grenadier z sosem tatarskim na bazie nadbużańskiej mieszanki grzybówGrenadier z sosem tatarskim na bazie nadbużańskiej mieszanki grzybów
Nowość
Kategoria: Dania główne

Grenadier z sosem tatarskim na bazie nadbużańskiej mieszanki grzybów

Składniki
  • Grenadier czarny filet
  • Tempura Asiya
  • Wino R.M. Pinot Noir musujące bezalkoholowe Bench
  • Nadbużański mix grzybów marynowanych Forrest
  • Ogórek kiszony
  • Czerwona cebula
  • Jajko
  • Majonez Horeca Aroma
  • Musztarda Dijon Horeca Aroma Premium
  • Frytki z batatów
Przygotowanie

Oczyść filet i wytnij porcje ok. 200 g. Przygotuj solankę 3%, zostaw w niej rybę na noc. Następnego dnia, z tempury Asiya i bezalkoholowego wina musującego Bench lub kombuchy Blanc Flora przygotuj gęste ciasto. Rybę obtocz najpierw  w tempurze, następnie w cieście i usmaż w 160° na złoty kolor.

Przygotowanie sosu tatarskiego: nadbużański mix grzybów marynowanych pokrój, następnie dodaj pokrojonego w kostkę ogórka kiszonego oraz czerwoną cebulę oraz tarte, ugotowane jajko. Dodaj majonez oraz odrobinę musztardy Dijon, chrzan, sól i pieprz do smaku.

Usmaż frytki z batatów. Gdy są chrupiące odsącz je z tłuszczu.

Wszystko wyłóż na talerz.

Grenadier z sosem tatarskim na bazie nadbużańskiej mieszanki grzybówGrenadier z sosem tatarskim na bazie nadbużańskiej mieszanki grzybów
Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na twoją skrzynkę. Nic cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Newsletter
Komunikat
Zamknij
Grenadier z sosem tatarskim na bazie nadbużańskiej mieszanki grzybów
Czego szukasz?
Zamknij
Grenadier z sosem tatarskim na bazie nadbużańskiej mieszanki grzybów
Akademia Bidfood nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu