Desery

Piernikowe parfait z bakaliami, sosem truskawkowym i kremem balsamicznym
Składniki:
  • 500 ml Parfait DEBIC
  • 400 ml puree truskawkowego PONTHIER
  • 150 g migdały łuskane COOK BASIC
  • 150 g moreli suszonych COOK BAZA
  • 100 g rodzynek sułtańskich COOK BAZA
  • 200 g pierników
  • krem balsamiczny CARANDINI
Jak to przygotować?

Schłodzone parfait ubijamy na pianę. Pierniki, morele i obrane migdały kroimy w kostkę. Do piany dodajemy pokrojone bakalie i rodzynki. Następnie mieszamy i przekładamy do formy, mrozimy. Mrożone parfait kroimy i układamy na talerzu, dekorujemy puree truskawkowym i odrobiną kremu balsamicznego.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij