Desery

Piernikowe parfait z bakaliami, sosem truskawkowym i kremem balsamicznym
Składniki:

• Parfait Debic 500 ml
• Purée truskawkowe Ponthier 400 ml
• Migdały łuskane Cook Basic 150 g
• Morele suszone Cook Basic 150 g
• Rodzynki sułtańskie Cook Basic 100 g
• Pierniki 200 g
• Krem balsamiczny Carandini - do smaku

Jak to przygotować?

Schłodzone parfait ubij na pianę. Pierniki, morele i obrane migdały pokrój w kostkę. Do piany dodaj pokrojone bakalie i rodzynki. Następnie wymieszaj i przełóż do formy, zamroź. Mrożone parfait pokrój i ułóż na talerzu, udekoruj purée truskawkowym i odrobiną kremu balsamicznego.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij