Desery

Porcja dla...
12
osób
Sernik nowojorski
Składniki:

• Ciastka owsiane 250 g
• Masło 150 g
• Ser twarogowy mielony 1 kg
• Jaja 4 szt.
• Cukier puder 200 g
• Mąka pszenna 3 łyżki
• Kwaśna śmietana 200 g
• Mąka ziemniaczana 1 łyżka 

Jak to przygotować?

Spód do ciasta:
Ciastka owsiane rozgnieć na drobny proszek. Dodaj rozpuszczone masło i wymieszaj na jednolitą masę. Całość ułóż równomiernie na spodzie blaszki i schłodź w lodówce przez ok. 30 min.

Masa serowa:
Do misy miksera umieść ser i jaja, delikatnie zmiksuj, by nie napowietrzyć masy serowej. Dodaj kolejno cukier, mąkę i śmietanę. Przyrządzoną masę serową wylej na przygotowany wcześniej spód z ciastek i upiecz w kąpieli wodnej: w temp. 180oC przez 10 min., a następnie w temp. 100oC przez 35-40 min. 

Sposób podania:
Sernik po wystudzeniu podaj z purée malinowym i posyp zmiksowanymi pestkami dyni.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij