Desery

Porcja dla...
10
osób
Naleśniki z sosem karmelowym i brzoskwinią
Składniki:

Ciasto naleśnikowe:
• Mąka 200 g
• Mleko 400 ml
• Jajo 2 szt.
• Cukier – do smaku
• Olej 3 łyżki

Dodatki:
• Cukier 100 g
• Mascarpone 100 g
• Słodka śmietanka 20% 100 g
• Brzoskwinia połówki z puszki 20 szt.
• Purée malinowe Ponthier 200 ml
• Kwiaty jadalne – do dekoracji

Jak to przygotować?

Naleśniki:
Przygotuj ciasto naleśnikowe, usmaż naleśniki. Podsmaż brzoskwinie na karmelu i składając na kopertę, włóż do naleśnika. Tak przygotowanego naleśnika podsmaż na maśle. 

Sos karmelowy:
Na patelnie wysyp cukier, skarmelizuj. Gdy cukier zrobi się delikatnie brązowy, odstaw z ognia, dodaj mascarpone i śmietankę. Delikatnie zamieszaj, aby masa stała się jednolita. 

Sposób podania: 
Na talerzu wylej sos karmelowy i purée malinowe. Ułóż złożonego naleśnika. Udekoruj kwiatami jadalnymi.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij