Desery

Porcja dla...
10
osób
Naleśniki z sosem waniliowym
Składniki:

Ciasto naleśnikowe:
• Mąka 200 g
• Mleko 400 ml
• Jajo 2 szt.
• Cukier – do smaku
• Olej 3 łyżki

Masa serowa:
• Ser biały twarogowy 1,2 kg
• Rodzynki 100 g
• Śmietana 100 ml
• Cukier 150 g

Sos waniliowy:
• Krem angielski Debic 1 l
• Wanilia 2 laski

Dodatki:
• Borówki – do dekoracji
• Kwiaty jadalne – do dekoracji

Jak to przygotować?

Naleśniki:
Przygotuj ciasto naleśnikowe, usmaż naleśniki. Składniki do masy serowej wymieszaj w mikserze do uzyskania jednolitej konsystencji. Przełóż naleśniki masą i podsmaż na maśle. 

Sos waniliowy:
Krem angielski zagotuj, dodając wanilię.  

Sposób podania: 
Podsmażone naleśniki ułóż na talerzu i polej sosem waniliowym. Udekoruj całość borówkami i kwiatami jadalnymi.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij