Desery

Naleśniki zapieczone w crème brûlée
Składniki:

Ciasto naleśnikowe:
• Mąka 200 g
• Mleko 400 ml
• Jajo 2 szt.
• Cukier – do smaku
• Olej 3 łyżki

Masa serowa:
• Ser biały twarogowy 1,2 kg
• Rodzynki 100 g
• Śmietana 100 ml
• Cukier 150 g

Dodatki:
• Crème brûlée Debic 1 l
• Borówki – do dekoracji
• Purée malinowe Ponthier 400 g

Jak to przygotować?

Przygotuj ciasto naleśnikowe, usmaż naleśniki. Składniki do masy serowej wymieszaj w mikserze do uzyskania jednolitej konsystencji. Przełóż naleśniki masą i podsmaż na maśle. Zawinięte naleśniki ułóż w naczyniu do zapiekania, wlej crème brûlée i zapiecz w piecu w temp. 165oC przez 5 min. Przed podaniem udekoruj borówkami i purée malinowym.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij