Desery

Sernik prosecco z żelką z mango
Składniki:

Biszkopt czekoladowy:
• Masło 240 g
• Cukier puder 80 g
• Sól 2 g
• Żółtka 220 g
• Czekolada deserowa 56% Barima Artisanal 240 g
• Białka 340 g
• Cukier kryształ 320 g
• Mąka pszenna 240 g
• Proszek do pieczenia 6 g

Żelka z mango:
• Purée z mango 200 g
• Sanett Dreidoppel 100 g

Masa serowa:
• Czekolada biała 29% Barima Artisanal 500 g
• Śmietana 30-33% 500 g
• Masło 200 g
• Twaróg mielony 900 g
• Pasta waniliowa Dreidoppel 50 g
• Pasta prosecco Dreidoppel 50 g
• Sanett Dreidoppel 80 g

Jak to przygotować?

Biszkopt czekoladowy:
Masło spień z cukrem pudrem i solą. Powoli dodawaj żółtka. Całość wymieszaj z rozpuszczoną czekoladą. Białka ubij z cukrem i dodaj do pierwszej masy, delikatnie mieszając. Na końcu dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Upiecz w temp. 180oC przez ok. 15-20 min.

Żelka mango:
Podgrzej purée i rozpuść w nim Sanett. Przelej do formy i zamroź. 

Masa serowa:
Rozpuść czekoladę i zalej zagotowaną śmietaną wymieszaną z Sanettem, tworząc ganache. Ostudź i zmiksuj z masłem i twarogiem. Dodaj pastę waniliową, pastę prosecco i wymieszaj.

Sposób podania:
Do formy silikonowej wlej połowę masy serowej, włóż zamrożoną żelkę, a następnie wlej pozostałą część masy serowej. Na końcu włóż biszkopt czekoladowy i zamroź. Zamrożone ciastka pokryj czerwonym zamszem, a po rozmarznięciu pokrój na porcje. Do dekoracji użyj czekoladowych dekoracji Barbara Decor oraz świeżych kwiatów.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij