Dynia:
Dynię pokrój na bardzo cienkie plastry. Z wody, cukru i soku pomarańczowego przygotuj syrop. Po ugotowaniu zanurz plastry dyni w syropie na 2 min., następnie ułóż je na silikonowej macie i susz w piekarniku przez 10 godz. w temp. 80°C. Dynię pokrój w brunoise i zagotuj w syropie – jak risotto.
Żel pomarańczowy:
Podgrzej purée do temp. 40°C, dodaj Agar i pektynę, zagotuj, zdejmij z ognia i ostudź. Gdy stężeje, wymieszaj i przełóż do dyspensera.
Lody z piwa:
Przygotuj krem angielski, dodaj Prosorbet i białe piwo. Całość wymieszaj do uzyskania kremowej konsystencji. Zamroź, przed podaniem zmiksuj przy użyciu PacoJetu.
Sposób podania:
Na spód talerza nałóż żel pomarańczowy i filety. Wyłóż brunoise z dyni. Nałóż lody, chipsy z dyni i udekoruj mikroziołami.