Desery

Brioszki lyońskie
Składniki:

• Mąka T450 250 g
• Drożdże piekarskie 10 g
• Sól 5 g
• Cukier 25 g
• Jaja 3 szt.
• Masło miękkie 60 g
• Pralina lyońska 80 g
• Puder z pralin – do dekoracji
• Masło klarowane – do dekoracji

Jak to przygotować?

Wymieszaj wszystkie składniki mikserem. Schłodź przez 30 min., a następnie podziel ciasto na porcje (1 porcja – 350 g), pozostaw na 20-25 min. do wyrośnięcia. Piecz brioszki przez 30-40 min. w temp. 160°C.  

Sposób podania:
Posmaruj brioszki klarowanym masłem i udekoruj pudrem z pralin.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij