Desery

Pieczone jabłka na kruszonce z herbatników z Crème Brûlée
Składniki:
  • 2 zielone jabłka
  • 2 łyżki miodu SIMPLY SWEET
  • 30 ml Żubrówki
  • 3 goździki
  • 150 g herbatników
  • 50 g migdałów płatki COOK BAZA
  • 500 ml Crème Brûlée DEBIC
  • 100 ml sorbetu jabłkowego GRYCAN
  • cukier CUKIER KRÓLWESKI
  • świeża mięta
  • chabry płatki RAPS 
Jak to przygotować?

Jabłka kroimy w cząstki usuwając gniazda nasienne, układamy na papierze SAGA dodając miód, goździki i Żubrówkę. Tak przygotowane jabłka zawijamy w sakiewki, wkładamy do rozgrzanego do 180°C piekarnika na 15 minut. Migdały prażymy na złocisty kolor na suchej patelni. Herbatniki rozkruszamy w blenderze dodając prażone migdały, kruszonka nie może być zbyt drobno zmielona. W głębokim talerzu wysypujemy kruszonkę, układamy prażone w papierze SAGA jabłka i zalewamy gotowym Crème Brûlée, następnie wkładamy na około 1 godzinę do lodówki. Przed podaniem Crème Brûlée posypujemy cukrem i opalamy aby uzyskać karmel. Dekorujemy listkami świeżej mięty, płatkami chabrów i kulką sorbetu jabłkowego.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij