Desery

Kogel-mogel z owocami i bezą
Składniki:

Kogel-mogel:
• Jaja Mili 10 szt.
• Cukier puder Cukier Królewski 150 g
• Truskawki 200 g
• Borówki 200 g
• Śliwki 300 g
• Cytryna 1 szt.
• Syrop cukrowy Routin
• Mięta 50 g

Beza:
• Białka 400 g
• Cukier biały Cukier Królewski 650 g
• Sok z cytryny 20 ml
• Kiwi green powder Sosa 

Jak to przygotować?

Beza:
Ubij białka z cukrem. Pod koniec ubijania dodaj sok z cytryny, miksuj jeszcze przez 2-3 minuty. Dodaj kiwi green powder do masy – tyle, aby uzyskać żądaną intensywność koloru. Masę przełóż do rękawa cukierniczego i wyciśnij małe beziki. Susz je przez 2 godz. w temp. 90˚C.

Kogel-mogel:
Żółtka utrzyj z cukrem, następnie przełóż do syfonu, dodaj 1 nabój. Odstaw na min. 1 godz.

Owoce:
Umyte owoce zalej syropem cukrowym ze skórką z cytryny, następnie skompresuj.

Owoce ułóż na koglu-moglu, udekoruj bezikami i listkami mięty.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij