Desery

Kogel-mogel z owocami i bezą
Składniki:

KOGEL MOGEL:

  • 10 szt. jaj MILI
  • 150 g cukru pudru
    CUKIER KRÓLEWSKI
  • 200 g truskawek
  • 200 g borówek
  • 300 g śliwek
  • 1 szt. cytryny
  • syrop cukrowy ROUTIN
  • 50 g mięty do dekoracji

BEZA:

  • 400 g białek
  • 650 g cukru białego
    CUKIER KRÓLEWSKI
  • 20 ml soku z cytryny
  • kiwi green powder SOSA 
Jak to przygotować?

Beza:
Ubijamy białka z cukrem, pod koniec ubijania dodajemy sok z cytryny, miksujemy jeszcze 2-3 minuty. Dodajemy kiwi green powder do masy – tyle, aby uzyskać żądaną intensywność koloru. Masę przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy małe beziki. Suszymy je przez 2 godziny w temperaturze 90˚C.

Kogel mogel:
Żółtka ucieramy z cukrem, następnie przekładamy do syfonu, dodajemy 1 nabój. Odstawiamy na minimum 1 godzinę.

Owoce:
Umyte owoce zalewamy syropem cukrowym ze skórką z cytryny, następnie kompresujemy.

Owoce układamy na koglu-moglu, dekorujemy bezikami i listkami mięty.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij