• Supreme z kurczaka kukurydzianego 4 szt.
• Przyprawa do mięs pieczonych Horeca Aroma Gold – do smaku
• Oliwa cytrynowa 160 ml
• Feta grecka 200 g
• Szpinak baby 200 g
• Pomidory suszone krojone w oleju 750 g
• Supreme z kurczaka kukurydzianego 4 szt.
• Przyprawa do mięs pieczonych Horeca Aroma Gold – do smaku
• Oliwa cytrynowa 160 ml
• Feta grecka 200 g
• Szpinak baby 200 g
• Pomidory suszone krojone w oleju 750 g
Kurczaka rozmroź, zamarynuj w połowie oliwy cytrynowej wymieszanej z przyprawą do mięs. Zostaw w lodówce na ok. 3 godz.
Fetę pokrusz, przełóż do miski. Szpinak zblanszuj partiami na patelni na małej ilości oleju z pomidorów suszonych. Przełóż na sito, aby odciekł nadmiar wody. Gdy przestygnie, przesiekaj i dodaj do pokruszonej fety. Do farszu dodaj odsączone z nadmiaru tłuszczu pomidory suszone. Farsz dokładnie wymieszaj.
Zamarynowanego kurczaka połóż na rozgrzanym ruszcie lub patelni, zgrilluj z każdej strony po ok. 1-2 min. Zdejmij mięso z rusztu, aby przestygło – kurczak z zewnątrz powinien być zgrillowany, a wewnątrz surowy. Zrób nożem nacięcie wzdłuż mięsa, aby powstała kieszonka. Nadziej mięso przygotowanym farszem. Przełóż na folię aluminiową, skrop pozostałą oliwą cytrynową, zawiń w kieszeń. Zgrilluj przez ok. 6-8 min. z każdej strony.