• Polędwica wołowa 1,2-1,6 kg
• Czosnek obrany 12 ząbków
• Sól morska, pieprz kolorowy młotkowany – do smaku
• Musztarda dijon 4 łyżki
• Cukier brązowy 4 łyżki
osób
• Polędwica wołowa 1,2-1,6 kg
• Czosnek obrany 12 ząbków
• Sól morska, pieprz kolorowy młotkowany – do smaku
• Musztarda dijon 4 łyżki
• Cukier brązowy 4 łyżki
Polędwicę oczyść z nadmiaru błon. W polędwicy zrób nożem 12 otworów (do połowy), w które włóż ząbki czosnku. Mięso natrzyj pieprzem, musztardą i obtocz w cukrze. Piecz na grillu przez ok. 30-40 min. Po tym czasie wyjmij na deskę i poczekaj ok. 10 min., aby mięso odpoczęło. Polędwicę pokrój w plastry i posyp solą morską.