• Kiełbasa grillowana nacinana 8 szt.
• Sos sojowy 3 łyżki
• Wino ryżowe 3 łyżki (lub wytrawne sherry)
• Sos ostrygowy 3 łyżki
• Sos słodko-kwaśny 3 łyżki
• Cebula dymka 3 szt.
osób
• Kiełbasa grillowana nacinana 8 szt.
• Sos sojowy 3 łyżki
• Wino ryżowe 3 łyżki (lub wytrawne sherry)
• Sos ostrygowy 3 łyżki
• Sos słodko-kwaśny 3 łyżki
• Cebula dymka 3 szt.
Kiełbasę pokrój wzdłuż na 4 części. Wymieszaj składniki na marynatę (sos sojowy, wino ryżowe, sos ostrygowy i słodko-kwaśny), polej nimi kiełbasę i odstaw na 30 min. Dymkę pokrój w półksiężyce (białą część) i zgrilluj wraz z zamarynowaną wcześniej kiełbasą. Posyp zieloną częścią dymki.