Grill

Porcja dla...
6
osób
Grillowana kiełbasa po chińsku
Składniki:

• Kiełbasa grillowana nacinana 8 szt.
• Sos sojowy 3 łyżki
• Wino ryżowe 3 łyżki (lub wytrawne sherry)
• Sos ostrygowy 3 łyżki
• Sos słodko-kwaśny 3 łyżki
• Cebula dymka 3 szt.

Jak to przygotować?

Kiełbasę pokrój wzdłuż na 4 części. Wymieszaj składniki na marynatę (sos sojowy, wino ryżowe, sos ostrygowy i słodko-kwaśny), polej nimi kiełbasę i odstaw na 30 min. Dymkę pokrój w półksiężyce (białą część) i zgrilluj wraz z zamarynowaną wcześniej kiełbasą. Posyp zieloną częścią dymki.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij