Grill

Wegeburger Texas z guacamole, warzywami i sosem mango-jalapeño w tortilli
Składniki:

• Wegeburgery Texas 1 kg
• Tortilla pszenna 18 szt.
• Guacamole (lub purée z awokado) 20 łyżek
• Majonezowy sos wegański 10 łyżek
• Pomidor 500 g
• Cebula czerwona 200 g
• Sałata lodowa 1 szt.
• Sos mango-jalapeño 10 łyżek

Jak to przygotować?

Zamrożone burgery połóż na rozgrzanym ruszcie lub patelni grillowej. Zgrilluj z każdej strony po ok. 3-4 min. Tortillę zgrilluj przez ok. 10 sekund z każdej strony.

Na tortilli rozsmaruj majonez. Na środku placka połóż guacamole, zgrillowanego burgera, ponownie guacamole, 2 plastry pomidora, garść pokrojonej w paski sałaty lodowej i odrobinę pokrojonej w plastry cebuli. Polej składniki sosem mango-jalapeño. Złóż tortillę w kopertę.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij