• Żółtko jaja 1 szt.
• Syrop cynamonowy 1883 Maison Routin 20 ml
• Burbon 40 ml
• Pieprz biały mielony Prymat
• Mleko 3,2% UHT Mili 120 ml
• Cynamon mielony Prymat - do dekoracji
• Cukier puder Cukier Królewski - do dekoracji
osoby
• Żółtko jaja 1 szt.
• Syrop cynamonowy 1883 Maison Routin 20 ml
• Burbon 40 ml
• Pieprz biały mielony Prymat
• Mleko 3,2% UHT Mili 120 ml
• Cynamon mielony Prymat - do dekoracji
• Cukier puder Cukier Królewski - do dekoracji
Dedykowane do koktajlu szkło schłodź, jego krawędź udekoruj cukrem pudrem i cynamonem.
Żółtko jaja, burbon, syrop cynamonowy i dwie szczypty białego pieprzu wymieszaj w wybranym szkle do uzyskania jednolitej konsystencji. Mleko podgrzej i spień, dodaj do szklanki.
Gotowy napój udekoruj cynamonem i cukrem pudrem.