Przekąski

Porcja dla...
10
osób
Sałatka wakame z prażonym sezamem, olejem sezamowym, marynowanym ogórkiem
Składniki:

• Glony wakame 50 g
• Sezam 20 g
• Ogórek 100 g
• Limonka 1/2 szt.
• Olej sezamowy 30 ml
• Sos sojowy 50 ml
• Kiełki pora – do dekoracji

Jak to przygotować?

Glony wakame namocz w zimnej wodzie, aby powiększyły swoją objętość, a następnie je przesiekaj. Na patelni upraż sezam. Ogórka pokrój w cienkie plastry, przesiekaj w drobną kostkę i skrop sokiem z limonki.  

Sposób podania:
Wymieszaj wszystkie składniki. Podaj w głębokim naczyniu. Na wierzch dodaj kiełki pora.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij