Przekąski

Zielony ogórek z tofu marynowanym w pomarańczy
Składniki:

• Sok pomarańczowy 500 ml
• Imbir 1 mały kawałek
• Papryczka chili 1/2 szt.
• Sos Mirin 100 ml
• Tofu 1 kostka
• Ogórek 1 szt.
• Czarnuszka – do dekoracji
• Mikrogroszek – do dekoracji

Jak to przygotować?

Zagotuj sok pomarańczowy, dodaj imbir, chilli i mirin. Odstaw do ostygnięcia. W tak przygotowanej zalewie zamarynuj tofu przez noc. Ogórki pokrój cienko po długości, tofu zaś w kostkę. Zwiń w plastry ogórka. 

Sposób podania:
Udekoruj czarnuszką i mikrogroszkiem.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij