Tatar ze śledzia:
• Śledź 500 g
• Cebula 200 g
• Ogórek konserwowy 100 g
• Kwaśna śmietana 100 g
• Majonez 50 g
• Sól, pieprz – do smaku
• Cukier – do smaku
• Ocet jabłkowy – do smaku
Śledź w śmietanie:
• Cebula 200 g
• Ogórek konserwowy 100 g
• Jabłko 100 g
• Kwaśna śmietana 150 g
• Majonez 50 g
• Ocet – do smaku
• Cukier – do smaku
• Śledź matias 650 g
• Pasta twarogowa z sepią – do dekoracji
Śledź w oleju:
• Cebula 350 g
• Sól – do smaku
• Ocet – do smaku
• Cukier – do smaku
• Olej słonecznikowy 100 g
• Pietruszka świeża 1 pęczek
• Śledź matias 650 g