Przekąski

Porcja dla...
10
osób
Trio sałat
Składniki:

Sałatka ryżowa z pieczonym tuńczykiem:
• Ryż czarny 300 g
• Burak żółty 80 g
• Papryka czerwona 100 g
• Papryka zielona 100 g
• Natka pietruszki 1/2 pęczka
• Ogórek świeży 100 g
• Stek z tuńczyka 200 g
• Zioła – do dekoracji

Sałatka z kozim serem i granatem:
• Mix sałat I 150 g
• Minirolada z koziego sera 200 g
• Pomidor koktajlowy 100 g
• Ogórek zielony 50 g
• Papryka zielona 80 g
• Papryka czerwona 50 g
• Cebula czerwona 100 g
• Granat 1 szt.

Sałatka z szynką parmeńską i jajkiem:
• Mix sałat I 150 g
• Pomidor koktajlowy 100 g
• Ogórek zielony 50 g
• Papryka zielona 80 g
• Papryka czerwona 50 g
• Cebula czerwona 100 g
• Szynka parmeńska 150 g
• Jajo 3 szt.

Sos do sałatek:
• Musztarda dijon 100 g
• Olej 200 ml
• Purée z mango Ponthier 100 g
• Natka pietruszka 1 pęczek
• Sól, pieprz – do smaku

Jak to przygotować?

Przygotuj sos do sałat: musztardę zmiksuj z olejem, na koniec dodaj purée z mango, wymieszaj, dopraw do smaku solą, pieprzem i posiekaną natką pietruszki. Warzywa pokrój i wymieszaj z sałatami. Dodaj sos.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij