Przekąski

Zapiekane ziemniaki faszerowane łososiem, serkiem i sosem bazyliowym • Ziemniaki 1,5 kg • Ser typu philadelphia 250 g • Łosoś wędzony 200 g • Koperek 100 g • Mozzarella 250 g • Śmietana 20% 400 ml • Cytryna 100...&Zobacz szczegóły
Chorwacka pleskawica z serem feta i papryką • Karkówka wieprzowa 800 g • Cebula 150 g • Sól, pieprz – do smaku • Masło 50 g • Bułka tarta 300 g • Śmietana 20% 100 ml • Papryka...&Zobacz szczegóły
Quesadillas z nuggetsami z kurczaka • Nuggetsy z kurczaka 600 g • Olej do smażenia 1 l • Papryka czerwona 250 g • Tortilla pszenna 8 szt. • Sos meksykański 400 g • Ser gouda w...&Zobacz szczegóły
Omlet Espanyol • Ziemniaki 400 g • Jaja 6 szt. • Sól, pieprz – do smaku • Natka pietruszki 2 łyżki • Majonez 2 łyżki • Cebula mała 1 szt. • Chorizo 60...&Zobacz szczegóły
Krokiety z szynki i sera Manchego • Masło 5 łyżek • Mąka 5 łyżek • Mleko 1 szklanka • Ser Manchego 100 g • Szynka jamón serrano 80 g • Natka pietruszki 1 łyżka • Jaja 1 szt....&Zobacz szczegóły
Cukinia zapiekana z jagnięciną • Ryż jaśminowy 1/2 szklanki • Cebula 1,5 szt. • Czosnek 4 ząbki • Oliwa 2 łyżki • Natka pietruszki 2 łyżki • Mięso mielone jagnięce 500 g •...&Zobacz szczegóły
Tuńczyk z mulami na makaronie udon • Tuńczyk steki 400 g • Marchew 1 szt. • Cukinia 1/3 szt. • Papryka żółta i czerwona 200 g • Cebula 1 szt. • Czosnek 3 ząbki • Oliwa 3 łyżki...&Zobacz szczegóły
Paszteciki z jagnięciny z kaparami i chorizo • Ciasto francuskie mrożone 500 g • Chorizo pikantne 200 g • Kapary – do smaku • Szczypiorek 1 łyżka • Cebula 1 szt. • Oliwa z oliwek 3...&Zobacz szczegóły
Krokiety z krewetek z kaparami i chorizo • Krewetki 31/40 surowe obrane z ogonem 600 g • Masło 80 g • Czosnek 2 ząbki • Papryczka chili świeża – do smaku • Wino białe 100 ml •...&Zobacz szczegóły
Placuszki z serkiem wiejskim i bananem • Płatki owsiane błyskawiczne 160 g • Serek wiejski 500 g • Banan duży 2 szt. • Jajka 2 szt. • Orzeszki ziemne 50 g • Crème fraîche...&Zobacz szczegóły
Trio sałat Sałatka ryżowa z pieczonym tuńczykiem: • Ryż czarny 300 g • Burak żółty 80 g • Papryka czerwona 100 g • Papryka zielona 100 g • Natka pietruszki 1/2...SZobacz szczegóły
Trio śledziowe Tatar ze śledzia: • Śledź 500 g • Cebula 200 g • Ogórek konserwowy 100 g • Kwaśna śmietana 100 g • Majonez 50 g • Sól, pieprz – do smaku...TZobacz szczegóły
Zielony ogórek z tofu marynowanym w pomarańczy • Sok pomarańczowy 500 ml • Imbir 1 mały kawałek • Papryczka chili 1/2 szt. • Sos Mirin 100 ml • Tofu 1 kostka • Ogórek 1 szt. • Czarnuszka...&Zobacz szczegóły
Sałatka wakame z prażonym sezamem, olejem sezamowym, marynowanym ogórkiem • Glony wakame 50 g • Sezam 20 g • Ogórek 100 g • Limonka 1/2 szt. • Olej sezamowy 30 ml • Sos sojowy 50 ml • Kiełki pora – do dekoracji &Zobacz szczegóły
Półgęsek z wasabi i żurawiną • Półgęsek 1 szt. • Śmietana 20% 300 ml • Proszek wasabi 50 g • Korpusy Pidy 12 szt. • Purée z yuzu Ponthier 20 ml • Purée wiśniowe...&Zobacz szczegóły
Panierowane kalmary z dipem jogurtowo-paprykowym • Kalmary Loligo mrożone Epic 400 g • Purée z czosnku Bresc 1 łyżeczka • Purée z trawy cytrynowej Bresc 1 łyżeczka • Panierka...&Zobacz szczegóły
Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij