• Nuggetsy z kurczaka 600 g
• Olej do smażenia 1 l
• Papryka czerwona 250 g
• Tortilla pszenna 8 szt.
• Sos meksykański 400 g
• Ser gouda w plastrach 300 g
osób
• Nuggetsy z kurczaka 600 g
• Olej do smażenia 1 l
• Papryka czerwona 250 g
• Tortilla pszenna 8 szt.
• Sos meksykański 400 g
• Ser gouda w plastrach 300 g
Usmaż nuggetsy w głębokim tłuszczu – w garnku lub frytkownicy. W międzyczasie pokrój paprykę w kostkę. Posmaruj 4 tortille sosem meksykańskim, posyp papryką. Nałóż nuggetsy i plastry sera gouda. Przykryj 4 tortillami cienko posmarowanymi sosem. Zapiecz quesadillas w piekarniku nagrzanym do temp. 170oC przez ok. 10 min.
Podaj z ulubionym sosem, np. czosnkowym lub z lekkimi, warzywnymi sałatkami.