Przekąski

Miniburgery z kuleczkami ziemniaczanymi
Składniki:

• Kark wołowy 400 g
• Minibułki hamburgerowe 8 szt.
• Kuleczki ziemniaczane Farm Frites 400 g
• Jogurt naturalny Mili 200 ml
• Ser Dor Blu 60 g
• Ketchup Fanex 200 g
• Sałata 40 g
• Ogórki konserwowe Cook Basic 40 g

Jak to przygotować?

Mięso zmiel na maszynie dwukrotnie, dokładnie wymieszaj i uformuj miniburgery. Smaż na grillu, aby wewnątrz były medium-rare. Dopraw solą i pieprzem, odstaw do odpoczynku.

Jogurt wymieszaj z tartym serem Dor Blue, dopraw solą i pierzem, dokładnie wymieszaj.

Kulki ziemniaczane usmaż na głębokim tłuszczu w temp. 175ºC, po czym odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierze.

Minibułki zgrilluj i składaj burgery wraz z warzywami i sosami. Miniburgery podawaj z kulkami ziemniaczanymi Farm Frites.  

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij