Przekąski

Mini burgery z kuleczkami ziemniaczanymi
Składniki:
  • 400 g karku wołowego
  • 8 szt. mini bułek hamburgerowych
  • 400 g kuleczek ziemniaczanych FARM FRITES
  • 200 ml jogurtu naturalnego MILI
  • 60 g sera Dor Blu
  • 200 g ketchupu FANEX
  • 40 g sałaty
  • 40 g ogórków konserwowych COOK BAZA
Jak to przygotować?

Mięso zmiel na maszynie dwukrotnie, dokładnie wymieszaj i uformuj mini burgery. Smaż na grillu aby wewnątrz były medium-rare. Dopraw solą i pieprzem, odstaw do odpoczynku.

Jogurt wymieszaj z tartym serem Dor Blue, dopraw solą i pierzem, dokładnie wymieszaj.

Kulki ziemniaczane usmaż na głębokim tłuszczu w temperaturze 175ºC, po czym odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierze.

Mini bułki zgrilluj i składaj burgery wraz z warzywami i sosami. Mini burgery podawaj z kulkami ziemniaczanymi Farm Frites.  

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij