Przekąski

Burger ze stripsami, sałatką z warzyw i cząstkami ziemniaka
Składniki:
  • 1 szt. bułki hamburgerowej INTER-EUROPOL
  • 150 g cząstek ziemniaczanych FARM FRITES
  • 2 szt. stripsów AJ FOOD
  • 20 g masła MILI
  • 20 g majonezu FANEX
  • 1/4 papryki czerwonej 
  • 1/4 papryki żółtej
  • 1/4 cebuli czerwonej
  • 50 g ogórka
  • 30 g marchwi
  • 5 g natki pietruszki siekanej
  • 30 g sosu BBQ HORECA AROMA 
  • sos Sriracha do smaku
Jak to przygotować?

Bułkę hamburgerową kroimy na pół, smarujemy obie połówki masłem, następnie smażymy na patelni do zarumienienia bułki.

Warzywa kroimy w „julienne”, dodajemy majonez, doprawiamy solą i sosem Sriracha oraz posiekaną natką pietruszki.

Cząstki ziemniaków smażymy na głębokim tłuszczu w temperaturze 175ºC.

Stripsy smażymy na głębokim tłuszczu w temperaturze 175ºC, po usmażeniu stripsy kroimy na „słupki” o szerokości około 1 cm.

Na płaską połówkę bułki kładziemy na przemian sałatkę z warzyw i stripsy, przykrywamy drugą połówką. Obok hamburgera kładziemy usmażone cząstki ziemniaka Farm Frites.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij