Przekąski

Burger ze stripsami, sałatką z warzyw i cząstkami ziemniaka
Składniki:

• Bułka hamburgerowa Inter-Europol 1 szt.
• Cząstki ziemniaczane Farm Frites 150 g
• Stripsy AJ Food 2 szt.
• Masło Mili 20 g
• Majonez Fanex 20 g
• Papryka czerwona 1/4 szt.
• Papryka żółta 1/4 szt.
• Cebula czerwona 1/4 szt.
• Ogórek 50 g
• Marchew 30 g
• Natka pietruszki siekanej 5 g
• Sos barbecue Horeca Aroma Premium 30 g
• Sos Sriracha - do smaku

Jak to przygotować?

Bułkę hamburgerową przekrój na pół, posmaruj obie połówki masłem, następnie usmaż na patelni do zarumienienia bułki.

Warzywa pokrój w „julienne”, dodaj majonez, dopraw solą i sosem Sriracha oraz posiekaną natką pietruszki.

Cząstki ziemniaków usmaż na głębokim tłuszczu w temp. 175ºC.

Stripsy usmaż na głębokim tłuszczu w temp. 175ºC, po usmażeniu stripsy pokrój w słupki o szerokości ok. 1 cm.

Na płaską połówkę bułki połóż na przemian sałatkę z warzyw i stripsy, przykryj drugą połówką. Obok hamburgera połóż usmażone cząstki ziemniaka Farm Frites.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij