Przystawki

Pierożki gyoza z kraba z ricottą w sosie curry • Mięso z kraba 400 g • Papryczka chilli 1 szt. • Czosnek 2 ząbki • Cebula 1 szt. • Sok i skórka z 1 limonki • Sól – według uznania •...&Zobacz szczegóły
Sałatka śledziowa z jabłkiem, cebulą, ogórkiem i pietruszką • Śledź filet 450 g • Cebula 300 g • Jabłko 300 g • Ogórek konserwowy 300 g • Majonez 300 g • Pietruszka mrożona 100 g • Sól, pieprz –...&Zobacz szczegóły
Tapas z cukinii, anchovies i sera Manchego • Bagietka 1-2 szt. • Oliwa 3 łyżki • Cukinia 350 g • Ser Manchego 100 g • Anchovies 10 g • Oliwki czarne 100 g • Pomidory suszone 80 g...&Zobacz szczegóły
Kanapki z pieczoną papryką, anchovies i kaparami • Bagietka 1-2 szt. • Oliwa 3 łyżki • Papryka czerwona 350 g • Feta 100 g • Słonecznik 1 łyżka • Anchovies 15 g • Rukola 40 g • Kapary 1...&Zobacz szczegóły
Figi zapiekane z jamón serrano i serem Manchego • Figi 12 szt. • Wino czerwone 80 ml • Cukier brązowy 3 łyżki • Powidła śliwkowe 100 g • Ser Manchego 200 g • Jamón serrano 250 g &Zobacz szczegóły
Schab pieczony ze śliwkami w majeranku • Schab 800 g • Sól, cukier brązowy, pieprz – do smaku • Śliwka suszona 100 g • Czosnek 50 g • Olej – według uznania • Wino czerwone...&Zobacz szczegóły
Galart (studzienina, sztam) • Nóżki cielęce lub inne kości stawowe (np. golonka wieprzowa) 750 g • Seler korzeń 50 g • Pietruszka korzeń 50 g • Marchew 50 g • Cebula 50 g •...&Zobacz szczegóły
Sałatka ziemniaczana • Ziemniaki sałatkowe 1 kg • Szalotka 2 szt. • Kapary 50 g • Koperek 40 g • Olej porowy 2 łyżeczki • Ocet biały winny 2 łyżeczki • Sól,...&Zobacz szczegóły
Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij