Przystawki

Marynowany rostbef z byka z dressingiem podgrzybkowym i kuskusem z brokułu
Składniki:

Marynowany rostbef:
• Rostbef wołowy selekcjonowany z byka 0,8 kg
• Sól morska 100 g
• Cukier 100 g
• Czosnek 90 g
• Tymianek 2 gałązki
• Rozmaryn 2 gałązki
• Oregano 2 gałązki
• Pieprz młotkowany 10 g

Dressing podgrzybkowy:
• Podgrzybek suszony 100 g
• Cebula czerwona 150 g
• Pieprz czarny 3 g
• Sok z cytryny 10 ml
• Sos winegret 250 ml

Pozostałe składniki:
• Owoce kaparów – do dekoracji
• Rukola – do dekoracji
• Brokuł – do dekoracji

Jak to przygotować?

Rostbef oczyść, zamarynuj w soli, cukrze, czosnku, tymianku, rozmarynie, oregano i pieprzu. Pozostaw na 7 dni. Po tym czasie mięso pokrój na carpaccio.

Podgrzybki zamocz w letniej wodzie na noc, po tym czasie ugotuj do miękkości. Odsącz, pokrój w drobną kostkę, dodaj posiekaną, czerwoną cebulę, sok z cytryny i sos winegret.

Sposób podania:
Na talerz wyłóż carpaccio z rostbefu, polej dressingiem, udekoruj rukolą, owocami kaparów i brokułem.

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij